Härlig björnbär och ananaspaj.
150 g smör
3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret, blanda sedan ihop det med resten av ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en springform och ställ kallt i frysen i 30 minuter (pajdegen behöver inte förgräddas). Börja med fyllningen så länge!
Fyllning:
200 g krossad avrunnen ananas
125 g frysta björnbär
2 dl creme fraich
1 dl kvarg 1%
2 ägg
½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
Låt ananasen rinna av så att så lite vätska som möjligt kvarstår, ett tips är att krama ur den med händerna. Blanda ihop creme fraich, kvarg, ägg och socker och häll över hälften av blandningen i en ny skål, rör ner ananasen. Ta fram din pajform och lägg björnbären över ena halvan och din ananas blandning över den andra halvan. Häll över resten av smeten på björnbären. Jag använde ett lock som en skjilevägg för att få en så jämn kant som möjligt. In med pajen i ugnen och grädda i 175 grader i 40 minuter. Låt pajen svalna innan servering. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Kommentarer
Trackback